301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Haziran 2024 - Pazar 06:13 Bu haber 410 kez okundu
 
Mezuniyet Töreni
Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezuniyet Töreni
Eğitim Haberi


 

Haber ve Yorum Ferhat GÜNAŞTI

 Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezuniyet Töreni

Tarsus Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023-2024 eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni okul bahçesinde yapıldı.  Öğrenciler, öğretmenler ve veliler bir araya gelerek 220 öğrencinin mezuniyetini coşkuyla kutladılar.

Muhteşem bir organizasyonla gerçekleşen mezuniyet töreninde öğrenciler kadar öğretmenlerde heyecanlı anlar yaşadılar. Öğrencilerin birbirinden şık mezuniyet kıyafetleri bir defileyi de kıskandıracak kadar güzeldi. Okullarında son günü geçiren 220 öğrencinin Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Ebe Yardımcısı, Hemşire Yardımcısı ve Sağlık Bakım Teknisyeni bölümü mezunlarının günüydü. Velilerin ve Öğrencilerin okul bahçesinde hazırlanan tören alanında yerlerini aldıktan sonra sunum yapan öğretmenlerden Umut Özgürdal ve Ayşegül Türker törene katılanları önce saygı duruşuna ardından İstiklal Marşımızın okunmasına geçildi. Ardından açılış konuşmasını yapmak için okul Müdürü Ramazan Ateş’i kürsüye davet ederek başladı,

Okul Müdürü Ramazan Ateş konuşmasında öğrencilerine, Öğretmenlere ve velilere şöyle seslendi. 

“ Sevgili Öğrencilerim; Okula ilk başladığınız günden bu güne eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağının başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarınıza dönüşecektir. Sizlerin okulumuzu, bizleri ve ailenizi en iyi bir şekilde temsil edeceğinizden inancım tamdır. Bundan sonraki yaşamınıza adım atmaya başladığınız andan itibaren sizin için yeni bir eğitim hayatı başlayacaktır. Tüm yaşam süreciniz içinde sürekli okuyun, kendinizi çağın gerisinde bırakmayın. Bilimin en doru yol olduğu bilinci içinde olun. Kendi mutluluğunuzla yetinmeyip, topluluğun mutluluğu içinde çalışın. Ayrıca sizden sahip olmanızı istediğim; sağlıklı, huzurlu ve mutlu, ahlaklı ve başarılı olmanız, Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne bizleri taşımanızdır. Sizlerden dürüst, adil, iyi bir insan olmanızı, değerlerimize sahip çıkmanızı istiyorum.

Değerli Öğretmenlerimiz, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız öğrencilerimizi bu yıl buradan uğurlayacağız. Onlar için yaptığınız özverili çalışmalarınız için sizlere teşekkür ediyorum.

Kıymetli velilerimiz emanet olarak aldığımız öğrencilerimizi bütün idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, personellerimiz ile onların kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket edebilen, bilgili, görgülü yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyoruz. Bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum, yolları açık olsun “ dedi.

Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Ateş’in konuşmasının ardından 2023- 2024 eğitim Öğretim yılı okul birincisi İrem Akdağ kürsüye davet edildi. İrem Akdağ Öğretmenlerine, arkadaşlarına ve törene katılan velilere konuşmasında “ Saygıdeğer Müdürüm, değerli öğretmenlerim, sevgili arkadaşlarım ve kıymetli konuklar. Öncelikle eğitim yolunda elimden tutan müdürüme, öğretmenlerime, sevgili arkadaşlarıma ve desteklerini esirgemeyen aileme teşekkür ederim. Bugün burada bu konuşmayı yapıyor olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bin bir emeklerle geldiğim bu 4 yıllık serüvenin sonuna başarıyla geldim. Bu 4 yıllık süreç bana bilgi, disiplin, başarı, tecrübe katarak kendimi geliştirmemi sağladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü vurgulamak istiyorum “ Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmenlere dayalıdır”. Bu son senemizde bizim için çabalayan, bir yerlere gelmemizi isteyen, her türlü desteği gösteren, yanımızda olan müdürüme ve Öğretmenlerime müteşekkirim. Konuşmama şu sözlerle veda etmek istiyorum. “Bitişler zor demiştik, ama her şey bir gün biter, şiirler biter, yollar biter, yıllar biter, hayat biter. Vedalar ancak güzel yürekleri acıtır. Eğer yollar bir gün bitecekse sağlıklı ve mutlu günlerde birleşmesi temennisiyle saygı ve sevgilerimi sunarım.” Dedi.

 Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023- 2024 eğitim Öğretim yılı okul birincisi olması dolayısıyla İrem Akdağ, konuşmasının ardında Mezuniyet Kütüğüne çivi çakma geleneğini sürdürdü.

Program akışına göre Bayrak ve Flama devir teslimi için 12. Sınıf öğrencileri 11. Sınıf öğrencilerine  Bayrak ve Flamayı mezun olan öğrenci temsilcisi öperek teslim ettiler ve aynı şekilde 11. Sınıf öğrencilerini temsil eden öğrenciler öperek teslim aldılar. Daha sonra tüm mezun olan öğrenciler hep birlikte öğretmelerinin eşliğinde yemin ettiler.

“ Yüklenmiş olduğum sorumluluklarım bilincinde, geliştirdiğim anlayış ve becerilerimle, herhangi bir ırk, inanç, renk, siyasi veya sosyal durum ayrımı gözetmeksizin hastalarıma bakacağıma, hayatı korumak, ıstırabı hafifletmek, sağlığı yüceltmek için gerekecek her türlü çabayı göstereceğime. Bakımım altındaki hastaların, bütün değer ve dini inançlarına saygı duyacağıma, bana bireylerle ilgili olarak verilen tüm bilgileri saklayacağıma, hayatı ya da sağlığı tehdit edebilecek, her türlü girişimden sakınacağıma. Mesleki bilgi ve becerilerimi, en üst düzeyde tutmaya çalışacağıma, sağlık ekibinin bütün üyeleri ile iş birliği yapacağıma ve onları destekleyeceğime, bunların tümünü yaparken, mesleğimin onurunu korumak için, gerekecek bütün çabaları sarf edeceğime ve bütünlüğünü koruyacağıma AND içerim” dediler

Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreni  220 öğrencinin coşkusu, velilerin mutluluğu ve eğitimcilerin sahiplenme heyecanları ortama festival havasını getirmiş oldu. Tarsus’ta faaliyet gösteren Hayal Organizasyon’un sahne dizaynı ve müzik eşliğinde diploma törenine geçildi. Görevli Öğretmenlerin ve Öğrencilerin kusursuz çalışmalarının ardından 220 öğrenciler sırayla sahneye çağrıldıklarında müzik eşliğinde dans ederek, koşarak, oynayarak öğretmenlerinden diplomalarını aldılar. Gelecek yıl mezuniyete hazırlanan görevli öğrencilerden 11. Sınıf öğrencisi Mustafa Yiğit Kızılel okullarına gelen konuklara saygı ile en güzel şekilde misafirperverliğini göstererek aldığı eğitim ile bizler için örnek öğrenci oldu. Diploma töreninin bitimiyle sunum yapan Ayşegül Türker öğretmenin öğrencilerine son olarak ithafen şu anlamlı dörtlük ile proğramı sona erdirdi.

Günler mahkûmdur geçmeye zaman durmadıkça;

Ama sevgiler kalıcıdır sevenler unutulmadıkça

Güzel anılarla ve hoş sedalarla

Nice başarı dolu yarınlara…

Diploma dağıtımının son bulmasıyla tüm mezunların bir araya gelerek ve geri sayımla son noktayı koydular ve kepler havada uçuştu. Neşe içerisinde herkes birbirlerini tebrik ederek mezuniyetlerini kutladılar. Bu sevince tabi ki ailelerde katılarak güzel anlar yaşandı. Günün anısına fotoğraf çekimleriyle devam eden mezuniyet töreni Onuncu Yıl Marşı ile kısmen sona erdi. Öğrenciler kendi aralarında hazırladıkları eğlence programıyla akşam saatlerine kadar devam ettiler.

 ZİRVE & KADINCA Gazeteleri Yazı ailesi adına mezun olan tüm öğrencilerimize başarı dileklerimizi iletiyor ve Tarsus Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini kutluyorum.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Mezuniyet, Töreni,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
En Çok Okunanlar
Öne Çıkanlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Mersin

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı