301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
06 Haziran 2024 - Perşembe 21:18 Bu haber 337 kez okundu
 
ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ
Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden
Eğitim Haberi


Tarsus Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yıl sonu etkinlikleri Şiir ve Müzik Dinletisi ile devam etti.

Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin geçtiğimiz hafta içerisinde de Mezuniyet Töreni etkinliği yapılmıştı. 2023-2024 Eğitim/Öğretim Yılının sona ermesiyle Mezunların töreni haricinde okulda sanat dalında Şiir, Müzik, Tiyatro gibi becerilerini bugünde geleneksel 2023-2024 Eğitim/Öğretim Yılı Yıl Sonu Şiir ve Müzik Dinletisi ile Öğrenciler, Öğretmenler ve Veliler bir araya geldiler.

Etkinliği hazırlayan Öğretmenlerimizden Ayşegül Türker, Cem Özbeyli, Umut Özgürdal ve İbrahim Halil Aydın ile Okul faaliyetlerinde her zaman özveriyle görev alarak Program akış sorumlusu 11. Sınıf öğrencisi Mustafa Yiğit Kızılel , sunuculuğu üstlenen öğrenci Ceyda İçel ve program akışında yer alan öğrenciler ve sahnede sürpriz katılımcı konuklar oldu.

Proğram  sunucunun “Şiir, gökkuşağının yedi rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır. Şiir, yeni gelen güne umutla Merhaba demektir” diyerek ilk şair arkadaşı İrem Su Sen’i “Kaybolup Gittin” adlı kendi yazdığı şiiri okuması için sahneye davet etti. Ardından Ceyda İçel profesyonel bir sunucu gibi sunumunu şöyle yapar. “Duygularımı şiirle aktaramam şair değilim. Kendimi gölge ve ışıkla ifade edemem ressam değilim. Düşüncelerimi  hareketlerle açıklayamam dansçı değilim. Ama hepsini müzikle yapabilirim.” Ardından 11. Sınıf öğrencisi Ayşe Aslan’ı “Çok Yorgunum” adlı şarkıyı seslendirmek üzere sahneye davet etti. Mükemmel performans ile büyük alkış alan öğrenci Ayşe Aslan’dan sonra sunucu tekrar güzel ifadeyle şiiri tarif etti. “ Şiir duygudur. Şiir anlatmaktır. Şiir anlamaktır. Şiir hmektir. Şiir paylaşmaktır. Şiir sonsuzluğa giden bir yoldur.” Dedi ve 11. Sınıf öğrencisi her görevde olduğu gibi sanatta da varım der gibi kendi yazdığı şiiri okumak için Mustafa Yiğit Kızılel’i davet etti. Program şiir, şarkı, skeçlerle Hülya Özdemir, Akif Osman Kaplan, Melike Petek, Ceyda İçel, Gülseren Harmandalı, Meryem Büşra Azak, Hülya Özdemir, Eylül Eren, Cemil Efe Evkan Nida Gül Çömez, Akif Osman Kaplan ve sürpriz konuklar Şiir ve Müzik dinletisin de yer aldılar.

Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yıl sonu Şiir ve Müzik Dinletisinde öğrencilerin performansları, izleyici öğrencilerin coşkuları ve öğretmenlerin haklı gururları ne kadar övünseler az gelir bu öğrencilere. Sıra öğretmenlere gelince dinletiyi hazırlayan öğretmenlerden Umut Özgürdal, İbrahim Halil Aydın ve Ayşegül Türker şarkı söylüyorum diyenleri kıskandıracak kadar güzel yorumları ve bu yorumlara ayrı ayrı gitarıyla, sazıyla ve kemanıyla Tarsus Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi Müzik öğretmeni Basri Budak eşlik etti. Salonda bulunan öğretmenler, Öğrenciler ve sahnedeki herkes değer öğretmenlerimizin öğrencilerin şiir ve müzik dinletisine katılmaları ve güzel yorumları büyük bir beğeni kazanarak alkışlarla hem oynadılar, hem kutladılar. Bu güzel ortamın sonunda Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Ateş yaptığı konuşmada öncelikle öğrencilerinin ve dinletiyi hazırlayan öğretmenlerine teşekkür ederek kutladı. Ayrıca tüm öğretmen ve öğrencilerine de dinletiye katıldıkları için onlara da teşekkür etti. Asıl teşekkürünü sona alarak başka bir okuldan gelip özveriyle çalışmalara ve hazırlanan dinleti programına verdiği katkılarından dolayı Müzik Öğretmeni Basri Budak’a bir buket çiçek vererek teşekkür etti ve program sona erdi.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ŞİİR, VE, MÜZİK, DİNLETİSİ,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
En Çok Okunanlar
Öne Çıkanlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Mersin

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı