301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Ekim 2022 - Salı 09:49 Bu haber 375 kez okundu
 
TÜİK, TÜFE HESAPLAMASI GÜVEN VERMİYOR!
TÜİK, emeklinin yüzüne bakamaz bir duruma geldi
Ekonomi Haberi


Türkiye İstatistik Kurumu’nun, 2022 Eylül ayı fiyat artışlarını yüzde 3,08 olarak hesaplaması, güvensizliği artıran bin sonuç olarak görülmüştür. İstanbul Ticaret Odası, Eylül ayında ücretliler geçinme endeksinde yüzde 6,06 artış olduğunu hesaplarken, TÜİK’in bu oranın yarısına denk gelen bir hesaplama yapması, enflasyon rakamlarıyla oynandığının da bir başka somut örneğidir.

TÜİK tarafından açıklanan TÜFE artışlarının emekli aylıkları için bir ölçü alınmasının geçerliliğini yitirdiğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz; “TÜİK, emeklinin yüzüne bakamaz bir duruma geldi. Emeklinin aylıklarına daha az zam yapılmasını öngören ve güven vermeyen TÜFE hesaplamalarına itiraz ediyoruz. Bir devlet kurumu olan TÜİK’in objektif ve bilimsel gerçeklere göre fiyat araştırması yapması, çarşı-Pazar gerçeklerine göre TÜFE hesaplaması gerekir. Emeklinin kaderiyle ve geliriyle hiç kimse oynamamalıdır” dedi.  

Emeklinin birinci gündem maddesinin intibak olduğunu belirten Kurnaz; hak kayıplarına uğramış olan 2000 sonrası emeklilerin aylıkları yeniden hesaplanmasını ve emeklilere insanca yaşamaya yetecek gelir ve aylık ödenmesini talep ederek, en az aylık ödemesinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesini istedi.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: TÜİK,, TÜFE, HESAPLAMASI, GÜVEN, VERMİYOR!,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
En Çok Okunanlar
Öne Çıkanlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Mersin

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı